Image

Grön företagspark i Uppsala invigd

Bygg/Arkitektur I Uppsala har företagsparken Green Innovation Park invigts. Det är SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, och fastighetsbolaget Akademiska Hus som gemensamt står för satsningen. Målet är att skapa en stadsdel för innovation och företagande där människor vill arbeta, bo och utvecklas.
Publicerad den 22 September 2016
Den gröna företagsparken i Uppsala. Bild: Green Innovation Park
Den gröna företagsparken i Uppsala.

– Green Innovation Park kommer att skapa möjligheter för många studenter, forskare och företagare att utveckla sina innovationer. Det är ett initiativ som kommer att gynna hela Uppsala och bidra till att vi kan nå vårt mål om 70 000 nya jobb till år 2050, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ultuna ska bli ett nav för gröna företag, forskare och entreprenörer. Totalt finns det i dag ett 30-tal företag i Green Innovation Park och i och med invigningen öppnas nu upp för ytterligare aktörer till området.

– Det känns fantastiskt bra att inviga Green Innovation Park. Ett lysande exempel på hur vi tillsammans kan skapa konkurrenskraftiga kunskapsmiljöer. Detta kommer att stärka Uppsalas utveckling och kan bli ett nav för gröna näringar i hela landet, säger Peter Bohman, regiondirektör Akademiska Hus region Uppsala.

Satsningen Green Innovation Park har stöd av Regionförbundet i Uppsala län, Uppsala kommun och Tillväxtverket. År 2030 beräknas runt 200 företag vara etablerade och driva gröna näringar i Green Innovation Park.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige