Image

Göran Wendel slutar

KARRIÄR Göran Wendel begärde i går att få lämna sin tjänst som vd för Svenska Bostäder. - Jag har jobbat internsivt med förändringsarbetet på Svenska Bostäder i tre år, nu känns det arbetet klart, säger Göran Wendel till Fastighetssverige.
Publicerad den 26 November 2008

Göran Wendel begärde i går att få lämna sin tjänst som vd för Svenska Bostäder.
- Jag har jobbat internsivt med förändringsarbetet på Svenska Bostäder i tre år, nu känns det arbetet klart, säger Göran Wendel till Fastighetssverige.

Göran Wendel, 55 år, har varit vd för Svenska Bostäder, Stockholms största allmännyttiga bolag, sedan sommaren 2005. Han kom då närmast från bostadsbolaget Poseidon i Göteborg.

Och det är bland annat rötterna i Göteborg som nu får honom att lämna Svenska Bostäder.
- Jag har hela tiden haft familjen kvar i Göteborg och det har blivit myket pendlande, säger Göran Wendel till Fastighetssverige.

Han ska finnas disponibel för Svenska Bostäder i sex månader, under den tiden uppbär han också full lön. Men det är inte särskilt mycket som talar för att han finns kvar som vd så särskilt länge.

- Eftersom jag under en tid har signalerat min avsikt att lämna bolaget har ägaren haft en viss framförhållning i rekryteringsarbetet. Det är viktigt för medarbetarnas skull att en ny vd kommer i tjänst så fort som möjligt, säger Göran Wendel.

Han kommer med stor sannolikhet att gå vidare till någon liknande position.
- Jag har ju jobbat i topp management-roller i drygt 20 år så det är det jag kan, och det vill jag absolut fortsätta med. Jag är öppen för alla förslag, säger han.

Han utesluter inte att han hamnar i Göteborg igen.
- Det vet man aldrig, inget är omöjligt, säger han.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige