Image
Genestas blivande logistikanläggning utanför Köpenhamn.
Genestas blivande logistikanläggning utanför Köpenhamn. Bild: Genesta Logistics Property

Genesta köper 20 600 kvadratmeter logistik i Danmark

Bygg/Arkitektur Genesta utökar sin logistikportfölj och köper en 20 600 kvadratmeter stor logistikfastighet under uppförande i Solrød, 25 minuter söder om Köpenhamn. Det är en off-market affär med Logistic Contractor A/S, som är en del av Wästbygg Gruppen. Det är Genestas sjätte logistikförvärv på två år.
Publicerad den 29 September 2023

– Vi är glada över förvärvet som passar perfekt in i vår fondstrategi. Tillsammans med Logistic Contractor kommer vi utveckla en imponerande logistikanläggning i ett utmärkt läge, säger David Neil, Genestas vd.

Fastigheten ligger i Solrød vid E20, och erbjuder last-mile leveranser till Köpenhamn, samt effektiva förbindelser till både Sverige och övriga Europa. Byggnaden utvecklas med stort hållbarhetsfokus i linje med EU taxonomin och miljöcertifieringen BREEAM med mål att nå nivån Excellent. När fastigheten står klar kan Genesta erbjuda framtidsriktade företag en hållbar, modern och effektiv logistikanläggning i ett av Nordens mest eftertraktade logistiklägen.

Förberedande markarbete och detaljprojektering inleds redan i höst och Genesta övertar fastigheten i slutet av 2024, cirka ett år efter byggstart.

– Det känns mycket positivt att vi fått ytterligare ett uppdrag av Genesta. Under hösten kommer vi att överlämna Enköping Logistikcenter, en 80 000 kvadratmeter stor logistikanläggning till dem. Även om den här byggnaden inte är lika stor, är den snarlik i sin utformning säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.

Genesta har sen tidigare logistikfastigheter i Örebro, Enköping, Jönköping. Ljungby och Brunna.

Rådgivare under förvärvet var PwC och Lundgrens.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige