Image

Exklusiv skilodge i Funäsdalen

INVESTERING Funäsdalen investerar 99 miljoner kronor i skapandet av en exklusiv skilodge. Det handlar om 39 bostadsrätter i bästa läge i backen. Fram till 2012 beräknar man att investera cirka en miljard kronor i området.
Publicerad den 2 April 2008

Nyligen godkände kommunen detaljplanen för bygget och invigningen blir i december 2008.
- Utvecklingen har sammantaget fått ett oerhört stöd och genomslag med rekord i
antal besökare. Nu går vi vidare och satsar på kvalitativt boende i direkt
anslutning till backen med enastående \″ski in-ski out\″, söderläge och utsikt över
Funäsdalssjön. Sammantaget en unik möjlighet för alla skidälskare, säger Kevin Kirk, vd Funäsdalsbergets Alpina AB.

Även detaljplanen för byggnationen av kabinliften, som ska gå från centrum i byn till toppen av berget, 961 meter över havet, har godkänts av kommunen. Den nya kabinliften är en investering på cirka 40 miljoner kronor och blir unik i Skandinavien i sitt slag.

Från Skilodgen åker man enkelt skidor till kabinliften och vidare upp till toppen. Byggstart planeras bli i sommar och invigningen är planerad till vintersäsongen 2008/2009.

- Att kommunen godkänt detaljplanen är mycket positivt och visar att det finns en bred samsyn när det gäller den pågående utvecklingen av Funäsdalsberget och Funäsdalen och att den ska ske varsamt och i samråd med naturens förutsättningar, säger Kevin Kirk.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige