Image
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus genomför uppdelning av aktier

Bolag En extra bolagsstämma i Emilshus beslutade den 18 augusti 2021 att dela upp varje aktie i bolaget på tio aktier (10:1) av samma aktieslag som tidigare. Styrelsen bemyndigades av den extra bolagsstämman att fastställa avstämningsdag för uppdelningen av aktierna.
Publicerad den 10 September 2021

Styrelsen för Emilshus beslutade den 9 september att avstämningsdagen för uppdelningen av aktierna ska vara den 20 september 2021. Uppdelningen av bolagets aktier kommer att ske automatiskt via Euroclear Sweden AB och de som är aktieägare per avstämningsdagen behöver inte vidta någon åtgärd för att deras aktier ska delas upp. Det nya antalet aktier förväntas registreras på respektive aktieägares konto från och med den 21 september 2021.

Efter uppdelningen kommer antalet aktier i Emilshus att uppgå till 72 064 360, varav 11 527 890 stamaktier av serie A, 54 918 490 stamaktier av serie B och 5 617 980 preferensaktier.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige