Image

Diligentia säljer till Dagon

TRANSAKTIONER Dagon köper en fastighet i Partille utanför Göteborg av Diligentia. Köpeskillingen uppgår till cirka 60 miljoner kronor och direktavkastningen uppgår till drygt åtta procent.
Publicerad den 17 Maj 2010

Fastigheten Ugglum 9:242 omfattar en total uthyrningsbar area på cirka 13 700 kvadratmeter, vilket ger Dagon ett samlat bestånd om 42 000 kvadratmeter i Göteborg. Hyresintäkterna uppgår på årsbasis till cirka 9,1 miljoner kronor.

- Att vi fortsätter att växa i Göteborg är helt i linje med Dagons strategi att växa på tillväxtorter. Fastigheten har stor potential med till viss del vakanser och ger oss möjligheter att även vidareutveckla våra befintliga fastigheter i Göteborg som innehåller få vakanser, säger Roger Stjernborg Eriksson, vd på Dagon.

Köpeskillingen baseras på ett överenskommet underliggande fastighetsvärde om totalt cirka 60 miljoner kronor.

Tillträde beräknas till den 1 juni 2010. Säljarens rådgivare har varit Bengt Warbo, Husrådet i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige