Image
David Dahlgren.
David Dahlgren. Bild: Pixprovider

David Dahlgren gör ny affär – köper i Arboga

Transaktioner Gladsheim har tecknat avtal om förvärv av ett bostadsbestånd med 186 lägenheter i Arboga för 115 miljoner kronor. Direktavkastningen bedöms uppgå till 5,1 procent. Tillträde sker i slutet av juni. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till drygt 500 lägenheter.
Publicerad den 17 Juni 2019

Förvärvet har skett i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 115 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Beståndet omfattar 12 177 kvadratmeter och består till 86 procent av välskötta bostäder i bästa centrumläge. Säljare är Bengtwicksén AB.
– Förvärvet är Gladsheims andra sedan starten i mars och ger oss en etablering i Mälardalen att bygga vidare på. Fastigheterna har just de egenskaper Gladsheim söker, med bästa läge i stan och goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger vd:n David Dahlgren och fortsätter:
– Arboga ligger mitt i en dynamisk tillväxtregion med en halvtimmes resa till Västerås, Eskilstuna och Örebro via motorväg eller tåg. En dryg timme med tåget så är man i Stockholm eller på Arlanda. Arboga har förutom sin egen kraft även en tilltalande pendlingsdynamik. Modern teknologi i kombination med bra kommunikationer skapar möjligheter för orter som Arboga att utvecklas starkt de kommande åren och där vill vi vara med och skapa bra boendemöjligheter.
– Vi arbetar med flera intressanta förvärvsmöjligheter i Mälardalen och på annat håll och kommer att göra fler affärer till hösten.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Skeppsbron Skatt.

Säljarens rådgivare var Catella och Falkenborn Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skeppsbron Skatt på Branschguiden

Skeppsbron Skatt är den ledande oberoende fullserviceskatterådgivaren i Sverige och utgör ett unikt alternativ till den skatterådgivning som lämnas av revisionsbyråer och advokatbyråer. Vi är dedikerade att med högsta skattekompetens tillhandahålla användbara och tydliga skatteråd till kunder i alla branscher.

Läs mer om Skeppsbron Skatt på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige