Image

Dählie drog in över 200 miljoner på fastigheter

EKONOMI Den norske skidkungen Björn Dähli har tjänat 200 miljoner norska kronor (motsvarande 236 miljoner kronor) på fastighetsaffärer. Men nu har han lämnat branschen.
Publicerad den 1 Augusti 2008

År 2000, året innan han slutade med skidåkningen började Björn Dähli med fastighetsaffärer, genom bolaget Sisa Invest.

Men för runt ett år sedan sålde han, och gjorde en vinst på 200 miljoner kronor, och tänker inte ge sig in i branschen igen, skriver norska Finansavisen.

- Nu när fastighetsbranschen ligger död kan jag använda mer tid åt att testa skidkläder till min klädkollektion, säger Dählie till Finansavisen.

- Fastighetspriserna var på väg in i himlen, samtidigt som räntan steg, men det reflekterade ingen över. Nu ropar alla att "vargen kommer" och allt har blivit vanskligare. Jag tycker att det som har skett inte har varit speciellt sunt och går inte vidare med nya fastighetsprojekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige