Som ung eller nyinflyttad från ett annat land kanske inte hemförsäkringen står högst på att göra listan men om olyckan är framme kan det bli kostsamt. Runt 400 000 människor i Sverige har idag ingen hemförsäkring och enligt ny statistik från Wallenstamägda colivingföretaget Colive är det så många som tre av fyra av deras hyresgäster som saknar hemförsäkring.
– Det är skrämmande siffror. Vi har många unga som bor i våra hubbar och för individen kan det få stora konsekvenser om olyckan är framme och drabbar inte sällan de med redan tajta marginaler, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och vd på Colive.
Colive kommer därför med start 1 augusti automatiskt inkludera hemförsäkring i avtalet till samtliga boende hos Colive. Men att hitta en försäkringslösning anpassad till delningsboende var lättare sagt än gjort.
– Jag tror att stelheten på försäkringsmarknaden kan vara en del av förklaringen till varför tre av fyra av våra boende valt att skippa egen hemförsäkring. Vi ville att våra hyresgäster skulle känna sig trygga i en försäkring som täcker deras individuella behov utan att vi skulle behöva försäkra de gemensamma ytorna flera gånger om. Det visade sig vara lättare sagt än gjort men i Gofido hittade vi tillsist en försäkringspartner som också vågar tänka nytt, fortsätter Katarina Liljestam Beyer.
För Gofido, som var först ut i världen med att individualisera hemförsäkringar, var det självklart att hitta en försäkringslösning även för delningsboenden.
– Hela vår idé bygger på att du ska vara rätt försäkrad och till rätt pris istället för att utgå från en standard som allt för ofta är allt för väl tilltagen. För vår del kändes det helt självklart att haka på coliving-trenden. Ett modernt boende ska ha en modern försäkring. Hemförsäkringen anpassas efter individen, men inkluderar även behoven för gemensamma ytor, något som är helt nytt i Sverige, säger Annika Saramies, vd Gofido.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.