Image
Castellum är med och tillför kontor till Örebros nya kvarter Söderport.
Castellum är med och tillför kontor till Örebros nya kvarter Söderport. Bild: White Arkitekter

Castellum bygger kontor i nytt Örebro-kvarter

Bygg/Arkitektur Nu är det klart med framtidsplanerna för kvarteret i det prioriterade utvecklingsområdet Örnsro. Kvarteret som ska byggas går under namnet Söderport får bostäder, förskola, parkering och en kontorsbyggnad.
Publicerad den 30 April 2021

Castellum har förvärvat kontorsbyggrätten av HSB som ansvarar för lägenheter, förskola och parkeringslösningar. Kontorshuset, som blir porten in till det nya kvarteret, blir ett modernt och funktionellt kontorshus med ett ben i city och ett ben vid stråken kring Svartån och Örnsro.
– Det känns jättekul att fortsätta stadsutveckla Örebro och inte minst att få vara en del av utvecklingen kring Örnsro. Vi kommer att ha en nära dialog med HSB kring utformandet av kontorshuset för att kvarteret ska upplevas som en helhet. Vi ser fram emot att kunna erbjuda kontorsmarknaden ett nytt modernt kontorshus i ett mycket bra läge, säger Nicklas Westberg, affärsområdeschef, Castellum Örebro.

Parterna är ense om hur viktigt det är att hela kvarteret Söderport ska uppfattas som en helhet med stort fokus på hållbarhet och med en grön inramning.
– Vi är glada över samarbetet med Castellum och ser positivt på den variation i stadsmiljön som kontorshuset medför. Vår ambition med området är att skapa ett välplanerat och tryggt bostadskvarter med ca 400 attraktiva lägenheter som har en tydlig miljöprofil, berättar Sara Almcrantz, byggchef på HSB MälarDalarna.

Totalt omfattar Söderport cirka 40 000 kvadratmeter och byggrätten för kontorshuset är cirka 5 200–7 500 kvadratmeter. Förvärvet inkluderar även 50 parkeringsplatser. Detaljplanearbete pågår och den nya detaljplanen förväntas vinna laga kraft i slutet av 2021. Om tidsplanen håller innebär det att byggnationen kan påbörjas under 2022.

HSB är Sveriges största medlemsägda, kooperativa organisation och arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas. HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst. HSB MälarDalarna har verksamhet i Dalarnas, Västmanlands och Örebro län.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige