Image

Bra år med dåligt slut för Peab

BOKSLUT Peab redovisar ett resultat på 1 093 miljoner kronor för 2008, att jämföra med 811 miljoner för föregående år. Det sista kvartalet är dock vinsten nere på 35 miljoner kronor(446).
Publicerad den 12 Februari 2009

Resultatet för det sista kvartalet belastas med antal projektnedskrivningar och reserveringar, vilka tillsammans med kostnader för neddragning av personal uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Huvuddelen av kostnaderna är hänförbara till den norska verksamheten.

Nettoomsättningen för helåret ökade med sju procent till 34 132 miljoner kronor (31 977), proforma inklusive Peab Industri ökade nettoomsättningen med åtta procent till 39 762 miljoner kronor (36 940).

Styrelsen förelår en oförändrad utdelning om 2,25 kronor per aktie.

- Med en hög aktivitet i pågående produktion och ett starkt resultat, var 2008 ett mycket bra år för Peab. Sedan halvårsskiftet har vi dock sett en försvagning av konjunkturen, en nedgång som förstärktes under fjärde kvartalet. Genom införlivandet av Peab Industri, skapar vi ett Peab som är affärsmässigt anpassat till den nya marknadssituationen, samtidigt som det nya Peab blir finansiellt starkare än vad delarna var för sig var tidigare, säger Peabs vd Mats Paulsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige