Image
Lars Granlöf får lämna Bonava.
Lars Granlöf får lämna Bonava. Bild: Bonava

Bonavas CFO lämnar omgående

Karriär I samband med implementering av Bonavas uppdaterade affärsplan för 2024 och framåt, har vd Peter Wallin och CFO Lars Granlöf enats om att Bonava behöver en CFO med en delvis annan kompetens och erfarenhet. Lars Granlöf lämnar därmed rollen som CFO för Bonava. Samtidigt har Lars Ingman utsetts till interim-CFO. Förändringen träder i kraft omgående.
Publicerad den 9 Januari 2024

Bonava har genomfört ett flertal åtgärder för att förbättra lönsamheten och stärka den finansiella ställningen. Senast i december 2023 presenterades ett långsiktigt finansieringspaket för att öka Bonavas finansiella flexibilitet, stärka konkurrenskraften och möjliggöra fler produktionsstarter.
– Jag vill rikta ett stort tack till Lars Granlöf för hans goda insatser i Bonavas utveckling i en utmanande och föränderlig marknad. Nu när vi går in i ett nytt skede är bedömningen att Bonava behöver en annan typ av kompetens och erfarenhet i CFO-rollen, säger Peter Wallin, vd och koncernchef Bonava.

Lars Ingman har utsetts till interim CFO och medlem av Bonavas koncernledning. Lars Ingman har bred kompetens och erfarenhet som CFO från bland annat noterade fastighetsbolaget John Mattson och andra bolag såsom Volati, Asker Healthcare Group och Cederroth. Han har drivit ett flertal finansieringsprojekt inklusive nyemissionsprojekt och har framgångsrikt drivit strategiska förändringar inom olika företag och är en omvittnat god ledare.
– Jag välkomnar Lars Ingman till Bonava. Med sin gedigna erfarenhet som CFO från ett flertal bolag är jag övertygad om Lars Ingman kommer att bidra till att stärka Bonavas position framåt, avslutar Peter Wallin.

Rekrytering av permanent CFO inleds inom kort.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige