Image

Åtvidaberg tar tillbaka Industribyggen

AFFÄRER Det har stormat om försäljningen av Åtvidabergs Industribyggen AB. Nu tar kommunen över bolaget.
Publicerad den 21 Augusti 2009

Turerna har varit många. Industribyggen skulle säljas till Industria, men kommunen upptäckte – efter att Industria fått problem med att finansiera affären –att Thomas Ryberg, med ett tvivelaktigt förflutet i fastighetsaffärer, var inblandad.

- Vi vill inte släppa in skurkar och banditer i kommunen, dundrade då kommunalrådet Sverre Moum (M).

Kommunen ställde in affären och hänvisade till kontraktsbrott. Köparen har hotat stämma kommunen. Senaste kontakterna mellan kommunens och köparens advokater togs i juni, skriver Corren.se.

Nu ser affären ut att ta en vändning. Efter en utredning föreslås att kommunen tar över Industribyggen och dess fyra fastigheter. Själva bolaget avvecklas, och två av fastigheterna säljs.

- Vi får en större fastighetsförvaltning i kommunen. Mer rationellt än att ha två små, säger Sverre Moum, till Corren.se.

Med Industribyggens fastigheter får kommunen lokaler om 71 000 kvadratmeter. Större delen är uthyrt, men omkring 20 000 kvadratmeter saknar hyresgäster i dag.

För arbetet att långsiktigt söka hyresgäster till de tomma ytorna och förvalta övriga kommer kommunen att anställa en fastighetsförvaltare med marknadsinriktning, skriver tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige