Image

Atrium Ljungberg höjer vinstprognos

Bolag Atrium Ljungberg höjer i Q1-rapporten sin resultatprognos för helåret med 80 miljoner kronor till 1 135 miljoner kronor före värdeförändringar och skatt.
Publicerad den 20 April 2017
Annica Ånäs. Bild: Atrium Ljungberg
Annica Ånäs.

Nettoomsättningen ökade till 591 mkr (564) varav hyresintäkter ökade till 567 mkr (524). Hyresintäkterna i jämförbart bestånd ökade med 3,8 procent.

Uthyrningsgraden uppgick till 94 procent (2016-12-31, 93), inklusive projektfastigheter.

Driftöverskottet från fastighetsförvaltningen ökade till 384 mkr (357), en ökning med 7,6 procent. Ökningen beror främst på effekten av förvärvade fastigheter men även på nyuthyrningar och omförhandlingar. Överskottsgraden är oförändrad 68 procent (68).

Resultat före värdeförändringar ökade till 274 mkr (223).

Orealiserade värdeförändringar fastigheter ökade till 444 mkr (14) och förklaras av marknadens sänkta avkastningskrav. Orealiserade värdeförändringar derivat uppgick till 35 mkr (-311) då marknadsräntorna under perioden har stigit på de löptider som derivat har tecknats.

Periodens resultat ökade till 622 mkr (-57), vilket motsvarar 4,67 kronor per aktie (-0,43).

Investeringar i egna fastigheter ökade till 351 mkr (201).

Förvärv av fastigheter ökade till 1 846 mkr (121).
– Vår uthyrning till Nordisk Film har möjliggjort att vi under året kan starta nya projekt i Uppsala och Malmö. Med en ny markanvisning i Uppsala växer vår projektportfölj ytterligare. Vi har nu möjlighet att investera 13 miljarder kronor inom den mark vi äger och de markanvisningar vi har, säger vd Annica Ånäs.

– Vi ökar driftöverskottet med åtta procent - ett bra steg mot vårt mål om en tioprocentig ökning på årsbasis. Vi höjer vår prognos med 80 miljoner kronor till 1 135 miljoner kronor för helåret.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige