Image
Atrium Ljungberg förlänger avtal på Lindholmen.
Atrium Ljungberg förlänger avtal på Lindholmen. Bild: Ian Schemper, Husfoto

Atrium Ljungberg förlänger med Ericsson på Lindholmen

Uthyrning Atrium Ljungberg har förlängt hyresavtalet med Ericsson i Göteborg. Avtalet omfattar drygt 37 000 kvadratmeter på Lindholmen. Tillsammans ska bolagen utöka sitt arbete med hållbarhets- och energibesparingsfrågor.
Publicerad den 16 Maj 2023

Ericsson har varit hyresgäst hos Atrium Ljungberg sedan bolaget förvärvade fastigheten på Lindholmen 2017. I fastigheten, som totalt omfattar 37 000 kvm kontor och utvecklingsytor, arbetar idag 2 400 personer. Nu väljer Ericsson att förlänga hyresavtalet och blir därmed fortsatt en viktig del av Lindholmen de kommande fyra åren.
– Vi är väldigt glada över att Ericsson fortsatt väljer Lindholmen och Atrium Ljungberg som hyresvärd. Lindholmen spelar en viktig roll i Göteborg, inte minst för innovation och utveckling, där Ericsson är centrala med sin forsknings- och utvecklingsverksamhet. Tillsammans kommer vi nu att arbeta än mer aktivt med hållbarhet- och energibesparingsfrågor vilket känns otroligt bra och viktigt, säger Jennie Kenani, fastighetschef Atrium Ljungberg Göteborg.

Lindholmen har utvecklats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område och är en viktig knutpunkt för den växande staden. Idag arbetar och studerar närmare 20 000 människor på platsen som numera är ett modernt kontorsområde och internationellt kunskapskluster där innovativa företag samspelar med forskare och studenter på Chalmers och Lindholmen Science Park.

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen som tillsammans omfattar 73 000 kvadratmeter uthyrbar area. Bland hyresgästerna återfinns förutom Ericsson även Volvo, IBM och AKQA.

Hyresavtalet med Ericsson är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige