Image
Projekten Tallbacken Snättringe utgörs av totalt cirka 190 bostäder.
Projekten Tallbacken Snättringe utgörs av totalt cirka 190 bostäder. Bild: Aros bostad

Aros Bostad och TL Bygg bygger 156 hyreslägenheter i Huddinge

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling AB har tecknat entreprenadavtal med TL Bygg för uppförande av fyra flerbostadshus med totalt 156 hyreslägenheter i Huddinge. Samtliga lägenheter är sålda som del av en större hyresrättsportfölj.
Publicerad den 6 Juli 2023

Projekten Tallbacken Snättringe utgörs av totalt cirka 190 bostäder, fördelade på hyreslägenheter och småhus i bostadsrättsform. Entreprenadavtalet med TL Bygg avser produktion av fyra flerbostadshus med totalt 156 lägenheter, vilka beräknas vara färdigställda under 2025. Projektet produktionsstartades i slutet av 2022 i samband med påbörjandet av markarbeten, parallellt pågår uppförande av 15 radhus i områdets södra del. Samtliga bostäder byggs för att Svanencertifieras.

– Det är mycket glädjande att vi nu tecknat entreprenadavtal med TL Bygg och därmed startar uppförandet av ytterligare 156 nya bostäder i ett fantastiskt fint läge i Huddinge. Samtliga lägenheter är sålda som hyresrätter. Utöver dessa pågår produktion av 15 småhus i bostadsrättsform, för vilka säljstart är planerad till efter sommaren, säger Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

– Vi är glada över förtroendet att få uppföra flerbostadshusen i Tallbacken. Samarbetet med Aros Bostad har börjat mycket bra, med en gemensam målbild om att utveckla bostäder av hög kvalitet som ska leva under många år framåt, Johan Edlund, vd TL Bygg.

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Erik Penser Bank.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige