Image
Bild: Sweco

Akademiska Hus bygger för Rättsmedicinalverket

Bygg Akademiska Hus investerar 72 miljoner kronor i nya och toppmoderna lokaler för Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska verksamhet i Göteborg.
Publicerad den 9 Augusti 2011
Akademiska Hus investerar 72 miljoner kronor i nya och toppmoderna lokaler för Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska verksamhet i Göteborg. Bild: Sweco. Bild: Sweco
Akademiska Hus investerar 72 miljoner kronor i nya och toppmoderna lokaler för Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska verksamhet i Göteborg. Bild: Sweco.

Fastigheten omfattar cirka 2 300 kvadratmeter och kommer att vara belägen på norra delen av Medicinareberget, en bit från nuvarande verksamhet där rättsmedicin huserat sedan 1996. Läget på Medicinareberget med närhet till bland annat Sahlgrenska sjukhuset och forskning är av stor betydelse.

– Från Akademiska Hus är vi mycket glada och stolta över tillkomsten av denna byggnad som kommer att bli en av de modernaste i sitt slag. Det har varit en lång väntan med överklagande på detaljplanen, så vi är extra glada över att vi nu kan börja bygga åt Rättsmedicinalverket, säger Birgitta Hohlfält, regiondirektör för Akademiska Hus Väst.

– Rättsmedicinalverket gläds åt att lokalerna nu ska börja byggas, säger Fayezeh Hajbolouri-Björk, verksamhetschef för Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning i Göteborg.

Den nya byggnaden ska innehålla obduktionslokaler, laboratorier, bårhus, avskedsrum, undersökningsrum, kontor, arkiv och personalutrymmen. Målsättningen är att skapa Sveriges modernaste och mest effektiva rättsmedicinska verksamhet.

Den nya byggnaden har varit efterlängtad under en längre period då Rättsmedicinalverket har vuxit ur sina befintliga lokaler på Medicinareberget i Göteborg och det har konstaterats att Västra Götalandsregionen är i stort behov av att utöka resurserna inom rättsmedicin.

Byggstart planeras till augusti i år och fastigheten beräknas vara färdig för inflyttning i december 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige