Image

Akademiska Hus bygger i Lund

Bygg Akademiska Hus investerar 400 miljoner kronor i en om- och tillbyggnad som möjliggör en samlokalisering för humaniora- och teologiinstitutionerna på Lunds universitet.
Publicerad den 20 Maj 2011

För närvarande finns institutionerna utspridda på flera håll i Lund.

Det nya komplexet som ska samla den teologiska och de historisk-filosofiska institutionerna utgörs av de gamla byggnaderna för Zoologen och Zoofysiologen med tillbyggnader.

Tillsammans med Språk- och litteraturcentrum, som är beläget i grannfastigheten, bildas ett gemensamt HT-centrum. En ytterligare fördel är närheten till universitetsbiblioteket.

– Samlokaliseringen av alla våra verksamheter kommer att innebära goda möjligheter till samarbete och gemensamma projekt. Vi har sett de effekterna på Språk- och litteraturcentrum redan, och tillkomsten av ett gemensamt HT-centrum kommer att förstärka den utvecklingen, säger Lynn Åkesson, dekanus för området för humaniora och teologi, Lunds universitet.

Av de 18 000 kvadratmeter stora byggnaderna har de befintliga byggnaderna innehållit museum, zoologiska samlingar och labbmiljöer som nu tomställs.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige