Image
Erik Rosengren.
Erik Rosengren. Bild: WEC360°

Wec360 tar in investering från grundare till Söderberg & Partners

Bolag Wec360 tar nu in en investering från Erik Rosengren, en av grundarna av Söderberg & Partners, för att påskynda internationalisering av plattformen.
Publicerad den 25 Mars 2020

Erik Rosengren in som investerare i Wec360 för att påskynda planen, och fortsatt säkra finansieringen för bolagets väg framåt. Investeringen i Wec360 representerar två första sprinter om totalt tio miljoner.

Erik Rosengren har en bakgrund både inom IT och fastighetsbranschen, en profil som Wec360:s vd Tomas Jenneborg tror mycket på:
– Det känns otroligt kul att få in någon som Erik i bolaget. Jag tror matchningen med företaget, våra värderingar och kultur är riktigt bra. Responsen vi får på plattformen från marknaden både i Sverige och utomlands är överväldigande. Med Eriks hjälp kan vi göra verklighet av vår plan i en snabbare takt, säger Tomas Jenneborg.

Erik Rosengren var med och grundade Söderberg & Partners, och är även delägare i Erik Olsson Fastighetsförmedling. Därmed har han särskild insikt i Wec360:s bransch:
– Med plattformen sänker man tröskeln för att fatta beslut om en framtida bostad. Människor vill kunna fundera över sin framtida bostad i lugn och ro, med stöd av bra underlag och information. Det är ett universellt behov, och det gör det här till en produkt med väldigt stor internationell potential, säger Erik Rosengren.

Företaget har respekt för att corona-virusets framfart i världen kommer att påverka förutsättningarna, men ambitionen är ändå att hålla momentum:
– Vi kan inte sitta och vänta på en högkonjunktur. Vi har varit i diskussion med Erik länge, och att han väljer att satsa även i dessa corona-tider visar på att vi har fått in en långsiktig partner, säger Tomas Jenneborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare får markreservation i starkt logistikläge

Bolag I södra Malmö vill Castellum uppföra en logistiklokal på 15 000 kvadratmeter tomtyta för ett av Europas snabbast växande bolag inom last mile logistics. Fastighetssverige berättar mer om planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY