Image

Wallenstam bygger sitt hittills grönaste hus

BYGG Nu startar byggnationen av Wallenstams mest klimatsmarta fastighet hittills, ett passivhus vid Poseidons torg i Handen, Haninge.
De 196 hyreslägenheterna ska ha en energiåtgång om 45 kilowattimmar per kvadratmeter, att jämföra med Boverkets byggregler som ligger på 110 kilowattimmar per kvadratmeter.
Publicerad den 9 September 2010

- Vår satsning på nybyggnation är offensiv. Vi arbetar hela tiden för att utveckla fler och bättre klimatsmarta lösningar i våra nyproduktioner. Ett arbete som nu har resulterat i att vi kan bygga vårt första passivhus. Utöver 196 klimatsmarta lägenheter tillför vi även viss kommersiell yta till centrala Handen med ett antal butiker och lokaler i gatuplan, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Över 190 personer har via Wallenstams webbsida visat intresse för de 196 lägenheterna som nu byggstartas och beräknas vara klara för inflyttning 2012. Majoriteten av lägenheterna kommer att vara på två rum och kök på drygt 50 kvadratmeter.

- Vi har som mål att producera 2 500 lägenheter till och med 2012 och är på god väg. Efter dagens spadtag för Poseidons gränd har vi hittills startat produktionen av drygt 900 lägenheter under affärsplanen, säger Hans Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige