Image

Vem vill bygga i Hässleholm?

BYGG Vem vill bygga bostäder i Hässleholm? Kommunen bjuder in exploatörer att delta i utformningen av tre detaljplanelagda områden. Syftet är att få fart på byggprocessen av bostäder på de här centrala tomterna.
Publicerad den 27 Oktober 2009

Det handlar om:
# Tingsbacken - cirka 1 300 kvadratmeter mark planlagt för bostäder, tre våningar, centralt beläget vid Nytorget i Hässleholm.

# Kvarteret Åldermannen - cirka 5 000 kvadratmeter mark centralt beläget i Tyringe, planlagt med byggrätter för bostäder, två till tre våningar.

# Bestotomten – cirka 18 100 kvadratmeter mark i Stoby med byggrätt för bostäder, en till två våningar.

Hässleholms kommun vill utveckla dessa områden och söker nu exploatörer som förutom att bebygga fastigheterna även kan stå som förvaltare eller ansvara för försäljning av färdiga bostäder. Intresserade uppmanas att lämna förslag på bebyggelse senast 30 november.

- Vi vill på det här sättet bjuda in byggföretagen att anmäla intresse och göra något spännande på de här tre attraktiva tomterna. Vi vill se intressanta bostäder som kan bli ett bra inslag i samhället och kommunen. Det är dessutom viktigt att få igång byggandet och stimulera byggbranschen i lågkonjunktur, säger kommunalråden Urban Widmark (M), Lars-Göran Wiberg (C) och Tommy Nilsson (S).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige