Image
Minéa Frykman, Lilla Djurgårdsakademiens grundare och styrelseordförande tillsammans med Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.
Minéa Frykman, Lilla Djurgårdsakademiens grundare och styrelseordförande tillsammans med Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Bild: Stadsutvecklarna i Värtahamnen

Värtahamnens första skola öppnad

Uthyrning Lilla Djurgårdsakademien har flyttat in i det gamla stationshuset vid Tegeluddsvägen.
Publicerad den 27 Augusti 2020
Annons
Image

Lilla Djurgårdsakademien är en ny lågstadieskola med plats för cirka 60 elever och särskild kompetens inom kärnämnena svenska och matematik. Allt för att ge eleverna den grund de behöver för resten av skoltiden.

– Äntligen har det gamla stationshuset fyllts med liv och rörelse! Byggnaden är en av hamnens mest omtyckta historiska byggnader och läget invid Finlandsparken är ju perfekt för både eftertanke, lek och rekreation, säger Kristina Alvendal från Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

– Vi är både förväntansfulla och glada över att kunna erbjuda vår verksamhet här i Värtahamnen. I en fin och ändamålsenlig skolbyggnad, i perfekt läge vid en park mitt i staden, dessutom nära tunnelbanan, säger Minéa Frykman, Lilla Djurgårdsakademiens grundare och styrelseordförande.

– Lilla Djurgårdsakademien arbetar utifrån att alla barn utvecklas i olika takt. Därför använder vi individanpassade och varierande undervisningsmetoder som utmanar alla elever och ger dem en chans att växa och lära nytt. All undervisning är systematisk, strukturerad och väl beprövad med en öppenhet för att lära oss av våra elever och deras berättelser varje dag, säger Minéa Frykman.

– Värtahamnen ska bli en ny levande och pulserande del av innerstaden. En attraktiv stadsdel där nytt möter gammalt och spännande ny bebyggelse integreras med hamnens historiska arv. Barnen har en självklar plats i en växande stad och i dagsläget planerar Stockholms stad även för en ny större skola med tillhörande gymnastiksal längre in i Värtahamnen, avslutar Kristina Alvendal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY