Image

Svensk arkitektfirma öppnar i Polen

Bolag Semrén & Månsson International har etablerat ett dotterbolag i Polen – Semrén & Månsson Poland – i hamnstaden Szczecin i västra Polen.
Publicerad den 6 September 2011

– Polen är idag en mycket stark och växande marknad för svensk projekteringsmetodik. Framförallt märker vi av en stor efterfrågan från skandinaviska aktörer som är verksamma i regionen, säger Fredrik Karlsson, vd Semrén & Månsson International.

Det nya arkitektkontoret är tänkt att fungera som bas för Semrén & Månssons arbete och engagemang i EEC-regionen, för att erbjuda svensk metodik och kvalitet i kommande byggprojekt.

– Inledningsvis anställs två erfarna arkitekter som arbetar med att färdigställa ett projekt med högkvalitativa bostäder på plats i Szczecin. De har redan varit på utbildning hos oss här i Sverige för att lära sig mer om skandinavisk projekteringsteknik, säger Fredrik Karlsson.

I mötet mellan den svenska och polska företagskulturen har Semrén & Månsson utvecklat ett effektivt och rationellt arbetssätt som är anpassat för den polska marknaden och de villkor som råder där. Det är en förutsättning för att kunna konkurrera med lokala arkitekter, och de lönekostnader som gäller i Polen.

– Enkelt uttryckt handlar det om att förkorta projekttiderna med hjälp av struktur, kvalitet och leveranssäkerhet. Genom ett nära samarbete med beställaren kan vi dessutom korta beslutstiderna vilket innebär ytterligare kostnadsbesparingar.

Svenska arkitekter är även efterfrågade i internationella projekt för sin långa tradition att designa yteffektiva byggnader och miljöer med människan i centrum.

– När det gäller kompetens inom hållbar design är vi redan idag världsledande och vår kunskap inom miljö- och energieffektivitet börjar i allt högre omfattning uppmärksammas på marknader utanför vår egen hemmaplan, säger Fredrik Karlsson.

Semrén & Månsson International har tidigare arbetat med uppdrag i Ryssland, där man ritat bostäder och hotell, och i Irak där bolaget utformat sjukhus och idrottsanläggningar.









Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige