Image

Stockholms stad stoppar ombildningar

STOCKHOLM Stockholms stad stoppar ombildningar av kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Orsaken är osäkerhet på grund av finanskrisen – man menar bland annat att det inte går att fastställa priser på fastigheter på ett ansvarsfullt sätt.
Publicerad den 3 Oktober 2008

Bostadsbolagens moderbolag Stockholms Stadshus AB har det övergripande ansvaret för hela ombildningsprocessen i Stockholm och har uppmanat bostadsbolagen att vidta ett flertal åtgärder:

# De föreningar som har fått erbjudanden och där betänketiden löper ut under hösten 2008 ges möjlighet till förlängning med två månader.

# De föreningar som skall tillträda fastigheterna under hösten 2008 ges möjlighet att skjuta på tillträdet med två månader.

# Inga nya erbjudanden fastställs på bostadsbolagens sammanträden i oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige