Image

Skanska bygger passivhus på nytt sätt

BYGG Skanska har fått uppdraget av det kommunala bostadsbolaget Marks Bostads AB att utveckla och bygga ett nytt passivhus med 28 hyreslägenheter i Kinna. Huset kommer att bli Sveriges första passivhus byggt med en prefabricerad betongstomme. Huset kommer att vara sex våningar och ha en boyta på cirka 2 000 kvadratmeter. Projektet startar i oktober 2009 och är klart för inflyttning i augusti 2010. Kontraktet uppgår till 25 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Augusti 2009

- Alla här på Skanska är mycket stolta över att få vara med och bygga nya hyreslägenheter i Kinna med en så tydlig miljöprofil, säger Andreas Thylander, projektchef på Skanska Sverige

Som ett led i Skanskas miljöambitioner kommer väggelementen som utgör den prefabricerade stommen att produceras lokalt. Därigenom minimeras transporterna och på det sättet minska miljöpåverkan även i produktionsskedet.

Dessutom kommer projektet att uppfylla Skanskas krav för att bli en Grön Arbetsplats, vilket innebär att miljöarbetet under produktionen kommer i fokus. En viktig del i det arbetet är att hela tiden följa upp och redovisa de åtgärder som vidtas, tillexempel återvinning av material, avfallshantering och energiförbrukning.

- Skanska och vi delar synen att miljöfrågan är en av de viktigaste idag, därför känns det bra att arbeta tillsammans i det här projektet. Att vi lyckas bygga klimatsmarta lägenheter med en totalkostnad som är lägre än kostnaden för de traditionella lägenheter vi byggt under de senaste åren, är mycket glädjande, säger Magnus Hjelmgren, vd för Marks Bostads AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige