Image

Röda Korset säljer konferensanläggning

TRANSAKTIONER Röda Korset har sålt hotell- och konferensanläggningen Gripsholmsviken samt även elevhemmet som har hört till folkhögskolan. Elevhemmet ska byggas om till bostäder.
Publicerad den 17 Maj 2010

Konferensanläggningen kommer att drivas vidare genom den nya ägaren Brainheart AB, som även startar en friskola i området. Elevhemmet har sålts till företaget Stenhus AB i Örebro som bygger om husen till bostadsrätter. Tillsammans betalade köparna 30 miljoner till Röda Korset.

- Jag är mycket tillfreds med affären och att vi har arbetat upp verksamheten till en attraktiv nivå. Personalen kommer att arbeta kvar på Gripsholmsviken och anställas av den nya ägaren, säger Jan-Eric Billter, chef för Gripsholmsvikens hotell och konferensanläggning.

Röda Korset köpte folkhögskolan med tillhörande anläggning av landstinget i Södermanland 1989. Målet var då att skapa en internationell samlingsplats för Röda Korset i anslutning till folkhögskolan. År 2004 flyttade folkhögskolans verksamhet till Fryshuset i Stockholm och till Vårberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför startar Areim ett JV med fokus på centraleuropeisk logistik

Bolag Areim har etablerat ett nytt joint venture med fokus på Centraleuropa tillsammans med VGP. Efter JV:ts första förvärv berättar Erik Vikbladh, CIO och Partner på Areim, för Fastighetssverige om partnerskapet med VGP och hur logistikmarknaderna i JV:ts fokusländer Frankrike, Tyskland, Ungern, Tjeckien och Slovakien skiljer sig från marknaderna i Sverige och de nordiska länderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige