Image
Magnolia, med Fredrik Lidjan som vd, säljer sin JV-del av Bergshamraprojektet till Randviken, lett av Tobias Emanuelsson.
Magnolia, med Fredrik Lidjan som vd, säljer sin JV-del av Bergshamraprojektet till Randviken, lett av Tobias Emanuelsson. Bild: Magnolia Bostad / Randviken

Randviken köper ut Magnolia i Bergshamra

Transaktioner Randviken köper Magnolias del av det JV-bolag som äger fastigheten Skogskarlen 3 i Bergshamra, Stockholm.
Publicerad den 28 Juni 2019

Fastigheten, som förvärvades av Magnolia Bostad 2014, omfattar en kontorsbyggnad om cirka 9 000 kvadratmeter uthyrbar area.

Magnolia Bostad tecknade i mars 2018 avtal om att ingå ett JV med Randviken gällande fastigheten Skogskarlen 3 i Bergshamra utanför Stockholm. Bolaget skapades genom att Randviken indirekt förvärvade hälften av aktierna i bolaget.

Magnolia Bostad avyttrar nu sin halva av JV:t till Randviken. Frånträde kommer ske under andra halvåret 2019.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 290 miljoner kronor före avdrag av latent skatt och är i linje med verkligt värde enligt den värdering som låg till grund för bokslutet för första kvartalet 2019.

Magnolia Bostad kommer efter försäljningen ha kvar möjligheten att utveckla bostäder eller samhällsfastigheter på eventuella tillkommande ytor på fastigheten. Försäljning sker eftersom kontorsutveckling inte är en del av Magnolia Bostads affärsfokus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige