Image

Peter Eriksson vill sänka reavinstskatten

Sverige Bostadsminister Peter Eriksson vill se en ”rejäl sänkning” av reavinstskatten vid försäljning av bostäder. - Den har minskat rörligheten och motverkar ett mer effektivt användande av befintliga bostäder, säger han i en DN-intervju.
Publicerad den 30 Januari 2017
Bostadsminister Peter Eriksson (MP). Bild: Ninni Andersson
Bostadsminister Peter Eriksson (MP).

För att få ett bättre utnyttjande av de bostadsytor som ändå finns krävs förändringar av skatter och av regleringar, menar Eriksson i Dagens Nyheter. Men läget är låst mellan regering och opposition, menar han.

- Det stora problemet för mig är att den förra regeringen höjde reavinstbeskattningen kraftigt. Den är det största bekymret på skatteområdet just nu, säger han till DN.

- Jag skulle vilja få ned den men det kräver en bred uppgörelse där man har en finansiering också, tillägger han.

- Jag tror att den var 16 procent innan borgarna tillträdde och nu är den 22 procent. Det har gjort en skillnad. En rejäl minskning vore väldigt bra, säger Peter Eriksson (reavinstskatten var 20 procent innan alliansregeringen tillträdde, DN-red anm).

Angående finansieringen säger han:

- Jag vill inte låsa mig för hur det ska finansieras. Men jag ser att det är många som har ägt sin bostad länge, är ensamstående och har en bostad som är för stor, att de tvekar att sälja. Just för att reavinstskatten är så pass hög, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mariette Hilmersson: "Willhem ska fortsätta spela som ett lag"

Bolag Willhem ska samlas, hitta riktningen framåt och utveckla affärsidén. Det säger vd Mariette Hilmersson till Fastighetssverige efter att de nu inrättat en ny position i ledningsgruppen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige