Image

Ökat förvaltningsresultat för Corem

Bolag Corems förvaltningsresultat ökar, men värdeförändringar på derivat och en skattereservering leder till ett minusresultat i halvårsrapporten.
Publicerad den 1 Augusti 2014

Hyresintäkterna uppgick till 313 miljoner kronor (271).

Driftsöverskottet uppgick till 242 miljoner kronor (197).

Förvaltningsresultatet uppgick till 105 miljoner kronor (73).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 11 miljoner kronor (-30) och värdeförändringar på derivat påverkade resultatet med -170 miljoner kronor (158).

Resultat efter skatt uppgick till 6 miljoner kronor (222), motsvarande -0,36 kronor per stamaktie (2,53), efter att resultatet belastats med en reservering om 68 miljoner kronor avseende pågående skatteärende.

Nettoinvesteringar i fastigheter uppgick till 405 (211).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige