Image

Nytt höghus ovanpå Citybanans huvudentré

STADSUTVECKLING Planer finns på att riva delar av hotell Continental i Stockholm. I utbyte ska Folksam/Scandic få bygga ett högt hus för hotell, kontor och bostäder ovanpå Citybanans huvudentré.
Publicerad den 11 Juni 2008

Enligt statsbyggnadskontorets utlåtande förtydligar ett höghus Vasagatan och dess identitet som stadens pulsåder. Centralplan framför centralstationen stärks som plats och får en tydligare markering och ett sammanhang med Hötorgscity skapas.

"Staden får ett strategiskt beläget nytt landmärke" heter det, enligt Dagens Nyheter.

DN skriver vidare att kontoret rekommenderar parallella arkitektuppdrag för att belysa olika möjligheter att behandla byggnadsvolymen, hur en befintlig hotelldel kan anpassas till en ny huskropp samt utformningen av den nya stationslösningen.

Men det är bråttom. En förutsättning för projektet är att tidplanen för Citybanan inte försenas. Projektet förutsätter att avtal träffas mellan staden, Banverket och Folksam. Ett avtal om genomförande bör enligt stadsbyggnadskontoret föreligga under april 2009 för att projektet skall kunna inordnas i Citybanans tidplan för station City med byggstart våren 2010. Sju år senare ska station City vara färdig, skriver DN.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige