Image

Nyköpings kommun söker köpare till projekt

Bygg/Arkitektur Nyköpings kommun har beslutat att bebygga ett av stadens mest centrala och attraktiva lägen. Nu söker man köpare till fastigheten Åkroken 3.
Publicerad den 16 December 2013

Kvarteret ligger cirka 100 meter från Stora torget placerat mellan det arkitektoniskt välkända Stadshuset och vackra Nyköpingsån.

Åkroken 3 omfattar en byggrätt om 2 711 BTA med befintligt bygglov för flerbostadshus som uppförs på ett garage. Garaget kommer att utgöra en egen tredimensionell fastighet.

– Nu bjuder vi in lokala och regionala aktörer till att vara med om möjligheten att bebygga det här attraktiva läget, säger Jonas Glaumann, Mark- och exploateringschef i Nyköpings kommun.

Hösten 2013 påbörjades bygget av p-garaget, vilket utgör grunden för flerbostadshus. Garaget planeras stå färdigt till 31 september 2014 och byggs av kommunen eftersom delar av det kommer vara en offentlig parkering.

– Det är viktigt för oss att bygget av flerbostadshusen påbörjas i anslutning till att grunden och p-garaget är färdigt. Det är också något vi kommer att värdera i anbuden på objektet, säger Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige