Image
Jenny Mäki, Rodeo Arkitekter.
Jenny Mäki, Rodeo Arkitekter. Bild: Lotta Hasselblom Kvist

Norskt arkitektkontor öppnar i Sverige

Bygg/Arkitektur Rodeo Arkitekter satsar på Sverige och etablerar kontor i Göteborg. Jenny Mäki har rekryterats för att leda satsningen i Sverige. Rodeo Arkitekter är ett tvärvetenskapligt kontor som specialiserat sig på inkluderande stads- och arkitekturutveckling och är engagerat i flera av de största stadsutvecklingsprojekten i Norge. Företaget utsågs av Newsweek år 2019 till en av världens viktigaste aktörer inom hållbar stadsutveckling.
Publicerad den 16 September 2021

Jenny Mäki kommer närmast från en roll som partner och ledare på White Arkitekter i Norge. Hon startade och drev Whites verksamhet i Norge från 2012 och framåt. Hon tar även med sig tidigare erfarenhet från både Sverige och internationellt och har arbetat med ett antal prisbelönta projekt som den nya psykiatrin i Nuuk på Grönland, 4rivers i Kanada och Havnepromenaden i Oslo.
– Vi är mycket glada att välkomna Jenny till oss på Rodeo. Jenny har varit en nyckelfigur och en stark röst inom Oslos arkitektur och stadsutveckling under ett antal år, säger Timon Linderud, vd för Rodeo Arkitekter. Jennys projekt kännetecknas alltid av att ständigt "vilja mer" och hon är en viktig talesperson för hållbar och innovativ arkitektur – något som också är Rodeos kännetecken.

Jenny Mäki kommer att leda satsningen från kontoret på Vallgatan i Göteborg. Parallellt med det arbetar hon också som senior arkitekt i Rodeos norska projekt. Bland Rodeos projekt märks bland annat utvecklingen av Bilfritt byliv, Havnepromenaden, Grønlikaia och KLP-tornet på Oslo Sentral.
– Rodeo är kända för att utforska nya vägar och tar debatten om den framtida staden och hur den kan bli bästa möjliga för framtida generationer. I den meningen är vi likasinnade och det ska bli väldigt spännande att vara en del av ett mycket ambitiöst och engagerat team, säger Jenny Mäki. Att Rodeo nu etableras i Göteborg känns naturligt.

Precis som Oslo är Göteborg en hamnstad i stark tillväxt. Oslo och Göteborg har gemensamt att de satsar på innovation, modig arkitektur och hållbara livsmiljöer. Rodeo tar med sig erfarenheter från utvecklingen av Oslos stadskärna och vattennära miljöer till den svenska arkitekturscenen, fortsätter Jenny.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige