Image

Niovåningshus planeras i centrala Karlstad

BYGG Göteborgsbolaget Hospitium Fastigheter AB vill bygga ett nio våningar högt hus i Karlstads centrum. Huset blir 27 meter högt och ska innehålla 21 lägenheter, sannolikt bostadsrätter.
Publicerad den 17 Februari 2009

En enda stor lägenhet fyller niovåningshusets övre plan. I bottenplan kan det bli lokaler för kontor, butiker eller annan affärsverksamhet, skriver Nya Wermlands-tidningen.

– Projektet är i sin linda ännu. Jag gissar att det tar ett par år innan det kan förverkligas, säger arkitekten Ingvar Carlsson på Carlsson Arkitekter AB, till tidningen.

Stadsbyggnadsförvaltningen är positiv och ser det som ett förtätningsprojekt som kan ge ett värdefullt tillskott av bostäder i centrala Karlstad. Men innan möjligheten att bygga ett 27 meter högt bostadshus kan prövas måste politikerna i stadsbyggnadsnämnden gå med på att göra en ny detaljplan. I gällande plan är området så kallad prickmark vilket betyder att det inte får bebyggas överhuvudtaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige