Image

NCC säljer mark med bygguppdrag i Berlin

TRANSAKTIONER NCC Housing i Tyskland har tecknat ett avtal med pensionsfonden Bewag (Vattenfall group) om försäljning av ett markområde med tillhörande bostadsentreprenad i Berlin-Pankow, en stadsdel i Berlin. Uppdraget omfattar tre flerfamiljshus med totalt 78 lägenheter.
Publicerad den 22 December 2009

Affären mellan NCC Housing i Tyskland och pensionsfonden Bewag är den andra affären som parterna genomför tillsammans. För ett år sedan genomförde NCC och Bewag en liknande affär, då NCC sålde 104 lägenheter i Glienicke/Nordbahn, norr om Berlin.

- Vår kärnaffär är att utveckla bostäder i egen regi, men denna typ av affärer med investerare och större fonder som Bewag är ett strategiskt viktigt komplement. Att Bewag ger oss förtroende i ytterligare ett bostadsprojekt är ett tecken på att de är nöjda med vårt tidigare arbete, säger Olle Boback, vd för NCC Housing i Tyskland.

I den första etappen av bygguppdraget uppför NCC tre bostadshus med totalt 78 lägenheter. Total planeras nio flerbostadshus på platsen. Arbetena startar omgående.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige