Image

NCC får bostadsuppdrag värt 100 miljoner

BYGG NCC Construction Sverige bygger 72 lägenheter i Kungsbacka på uppdrag av Aranäs. Kommunen växer med 1 000 invånare per år och bostadsbehovet är stort. Projektet genomförs i partnering; ett nära samarbete mellan NCC och uppdragsgivaren. Ordern är värd 100 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Maj 2010

Nyligen togs första spadtaget för kvarteret Polstjärnan i Kungsbacka och många som redan anmält intresse för lägenheterna var på plats och firade. De fyra husen byggs invid Forsvägen i fem eller sex våningar, med mörkt tegel och stora balkonger. De rymmer totalt 72 bostadsrätter.

- Bostäderna får en spektakulär arkitektur som gör att vi gjuter balkongerna på plats, vilket är ovanligt. Vi är glada att Aranäs kontaktade oss för att få veta mer om partneringsamarbete - för nu jobbar vi tillsammans, säger affärschef Per-Åke Edling, NCC Construction, region Väst.

Arkitekterna Semrén och Månssons vinnande förslag har runt 20 kvadratmeter stora balkonger. De monteras utanpå fasaden och är så stora att en utvändig pelare hjälper till att bära upp dem.

Lägenheternas energibehov blir drygt 35 procent lägre än Boverkets byggregler. De värms med fjärrvärme och ett ventilationssystem som återvinner värmen i frånluften. Husen beräknas använda mindre än 70 kilowattimmar per kvadratmeter och år istället för 110 kilowattimmar per kvadratmeter och år.

- Vi är glada att återigen bygga bostäder i Kungsbacka och att det sker i partnering med NCC. Det nära samarbetet ger ett bra utbyte och förståelse för varandras önskemål, behov och möjligheter. De ger i sin tur ett bättre slutresultat, säger Alf Lindeberg, chef för fastighetsutveckling, Aranäs.

Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherre och entreprenör gemensamt löser bygguppgiften. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

NCC:s arbete har startat och beräknas vara klart i juni 2012. Totalt sysselsätts cirka 40 personer varav 20 är NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige