Image

MKB vill låna mer

BOLAG MKB planerar för nybyggnation och upprustning av befintliga bostäder.
Bolaget har därför ansökt hos kommunfullmäktige om en utökning av bolagets lånevolym med en miljard kronor, till totalt sex miljarder kronor.
Publicerad den 27 Augusti 2010

För närvarande pågår nyproduktion av drygt 400 lägenheter runt om i Malmö, och fler är planerade. Samtidigt ökar behovet av upprustning av bolagets befintliga lägenheter, så som stam- och badrumsrenoveringar, energiinvesteringar och ombyggnationer av vindar till bostäder.

- Efterfrågan på bostäder är ett allt mer brinnande politiskt problem. MKB:s planer visar på vårt kommunala bostadsföretags stora betydelse för malmöbornas möjligheter att få en lägenhet, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande.

- MKB tar nu också sitt ansvar för att rusta upp det äldre bostadsbeståndet, en åtgärd som vi kommer lägga allt större vikt vid, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige