Image

Micasa i miljardsatsning på äldreboenden

BOLAG Micasa satsar 1,5 miljarder kronor på underhållsarbeten i äldreboenden i Stockholm.
Publicerad den 9 Oktober 2009

Micasa Fastigheter startade i september underhållsarbeten på sju fastigheter, lika många påbörjas i oktober-november. Samtidigt påbörjas projektering av 15 fastigheter inför 2010. Den totala satsningen uppgår till 1,5 miljarder kronor.

- Det är ett mycket stort åtagande som löper under en tioårsperiod. Alla bolagets 125 fastigheter kommer att beröras i större eller mindre omfattning, säger Anders Nordstrand, vd för Micasa Fastigheter.

Det första steget betyder att 14 äldreboenden blir renoverade. Underhållet kan handla om allt från att skapa energieffektivare fastigheter, till att öka trivseln.

Många av Micasas fastigheter hade vid övertagandet ett eftersatt underhåll. Bolaget har nu fått i uppdrag att åtgärda det eftersatta underhållet i de fastigheter som långsiktigt kommer att nyttjas för äldreboende och omsorg genom det så kallade äldrelyftet.

Arbetet prioriteras så att det i första hand handlar om att möta myndighetskrav och genomföra säkerhetsåtgärder liksom drifteffektiviseringar.

- Vi har mött mycket positiva reaktioner från hyresgästerna. Trots att många påverkas och vi ibland till och med tvingas evakuera våra hyresgäster under renoveringstiden tycker de vi pratar med att det vi gör är väldigt bra, säger Per-Arne Jandér, projektledare för hela underhållsprojektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige