Image

Kommun förlorar miljoner på fastighetsförsäljning

AFFÄRER Drygt fem miljoner kronor förlorar Forshaga kommun när man säljer Cellcombs gamla lokaler. – Förlusten känns naturligtvis, det var inte riktigt så här det var tänkt från början, säger kommunchefen Ingrid Näsström.
Publicerad den 15 September 2008

När Cellcomb flyttade till Karlstad för ett par år sedan, köptes företagets gamla industrilokaler i Forshaga av en näringslivsstiftelse. Kommunen, som har ordförandeposten i stiftelsen, gick då i borgen för ett lån på 10,3 miljoner kronor, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Det visade sig vara svårare än man trott att hitta företag att hyra ut lokalerna till.
– Det fanns någon stor intressent i början som hoppade av på vägen, och då blev det svårt att få det där stora schabraket uthyrt. Nu har jag inte varit med i affären från början, men vi får väl låta det här vara historia och se framåt, säger Ingrid Näsström, kommunchef och ordförande i stiftelsen, till Nya Wermlands-Tidningen.

Nu har tre lokala företagare köpt fastigheten för fem miljoner kronor. Därmed kan stiftelsen betala av halva lånet, men resterande summa tvingas kommunen täcka.

– Cellcombfastigheten har varit en dålig affär. Men vi är glada att det kommer in företagare från Forshaga och tar över, det är bra att fastigheten kommer i händerna på folk som vill göra något med den. Annars är det ju lätt att en fastighet förfaller, säger Ingrid Näsström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige