Image

Hyresrätter för 400 miljoner byggs i Gällivare

BYGG Fastighetsbolaget Hemåt i Gällivare etablerar 83 nya hyresrätter i Gällivare under nästa år. Investeringen ligger på mellan 300 och 400 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Mars 2008

Bolaget har haft planer på byggnationen en längre tid, men tvekat eftersom hyresutvecklingen i Gällivare ansetts släpa efter övriga landet, skriver Norrbottens-Kuriren.
Nu har bolaget bestämt sig och förhoppningen är att börja bygga under 2009.

- Just nu pågår ett planförfarande som är klart för att ställas ut och pararellt med det söker vi bygglov som vi knappast räknar med att få klart före semestern, säger Björn Taube, vd för Hemåt Gällivare AB, till Norrbottens-Kuriren

Nyproduktionen i Kalix, där Hemåt också är etablerat, visar att nyproduktionskostnaden ger en snitthyra på 1200 kronor per kvadratmeter och år. En liknande hyra är trolig också i Gällivare.

Tommy Nyström (s), kommunalråd i Gällivare, är glad.

- Jag har senast i dag diskuterat bostadsituationen i Gällivare som är problematisk av flera skäl. Kommunen har i det här läget en svår situation med de tidigare erfarenheter vi har med det kommunala bostadsbolaget och den dominans som Top Bostäder fortfarande har som lokal fastighetsägare. Därför är jag mycket glad att vi nu har ett slutligt besked från en mycket viktig fastighetsaktör. Det här är inte bara goda nyheter för kommunen och invånarna utan också för vårt näringsliv. Personligen är jag särskilt nöjd med att man valt hyresrätter även om jag reagerar på hyresnivån ur ett lokalt perspektiv, säger han till Norrbottens-Kuriren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige