Image

Heba köper bostäder för 176 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Heba förvärvar de bostäder som byggs i anslutning till köpcentret Liljeholmstorget i Stockholm och säljare är Citycon Oyj koncernen. Förvärvet sker genom en bolagsaffär och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 176 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Juni 2009

Tillträdet av fastigheterna sker i samband med färdigställandet av bostäderna i april 2010. Fastigheten omfattar 72 lägenheter med en bostadsarea om cirka
6 100 kvadratmeter.

I Liljeholmen uppför Citycon ett köpcentrum tillsammans med ett garage om 900 platser och bostäder som byggs upp på köpcentret. Bostäderna ligger på en separat fastighet vilket innebär en tredimensionell fastighetsbildning. Köpcentret kommer att öppnas i oktober 2009.

Bostäderna kommer att upplåtas med hyresrätt och de kommer att få en mycket hög standard.

- Vi är mycket glada över förvärvet av den väldigt fina fastigheten på Liljeholmsplan och ser fram mot ett gott samarbete tillsammans med Citycon. Förvärvet utgör ett viktigt led i Hebas strategi att fortsätta växa i Stockholm. Liljeholmen har mycket bra allmänna kommunikationer och området kommer att utvecklas till att bli en del av Stockholms innerstad, säger Lennart Karlsson, vd för Heba Fastighets AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige