Image

Fundior vill köpa ICT

BOLAG Finansbolaget Fundior lämnar ett offentligt erbjudande till aktieägarna i Aktietorget-noterade ICT Norden Fastigheter.
Erbjudandet innebär att Fundior erbjuder elva nyemitterade Fundior-aktier för två ICT-aktier.
Publicerad den 16 April 2010

Fundior äger för närvarande drygt 20 procent av ICT, och bakgrunden till att man nu vill köpa hela bolaget är att Fundior bedömer att ICT:s nuvarande storlek som ett fastighetsinvesterande bolag inte är tillräckligt stor för att nå fastighetsförvaltande synergieffekter.

Fundior har enligt styrelsens bedömning kompetens inom finansieringssidan och har utvecklat finansieringsinstrument för fastighetsinvesteringar samt har god kännedom om hur dessa marknadsförs mot investerare. ICT behöver enligt Fundiors styrelses bedömning nya finansieringsmodeller som komplement till de nuvarande som i stort bygger på en kombination av nyemittering av egna aktier tillsammans med banklån som finansieringsmodell vid större fastighetsförvärv.

Tillsammans skulle Fundior och ICT, enligt Fundiors styrelses bedömning, kunna bli starkare än vad som annars skulle vara fallet om Fundior och ICT fortsätter att agera oberoende av varandra. Vidare skulle fastighetsaffärerna enligt styrelsens bedömning kunna expanderas till att omfatta större geografiska områden än vad som är fallet idag eftersom marknadsnärvaron är väldigt lokal.

Fundior anser att genom att kombinera den nuvarande ledningen i Fundior och ICT skapa en konkurrenskraftig och kooperativ ledningsgrupp. ICT:s nuvarande personal bör fortsätta med sina befintliga uppgifter. Fundiors vd Reijo Kirstua planeras att arbeta som vd i den nya koncernen och ICT:s vd Jan Wilhelmsson planeras att gå in som vice vd.

Arbetsfördelningen mellan de två planeras vara att Reijo Kirstua inriktar sig på finansiella frågor och att Jan Wilhelmsson ansvarar för frågor som rör fastighetsförvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten avslår Oscar Properties överklagan om nekad rekonstruktion

Bolag Den 20 maj överklagade Oscar Properties tingsrättens beslut att neka bolaget rekonstruktion och nu har Svea hovrätt gjort sin bedömning i frågan – beslutet är att de avslår bolagets överklagan, det framgår av en handling från hovrätten som Fastighetssverige tagit del av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige