Image
Jörgen Eriksson, vd för Catena.
Jörgen Eriksson, vd för Catena. Bild: Catena.

Fortsatt stark utveckling för Catena

Bolag För årets första kvartal visar Catena ett ökande förvaltningsresultat och en fortsatt stabil kassaflödesutveckling.
Publicerad den 30 April 2021

Januari – Mars 2021:
Hyresintäkterna ökade med 5 procent till 329,4 Mkr (315,1).
Driftsöverskottet ökade med 4 procent till 258,7 Mkr (249,1).
Förvaltningsresultatet ökade med 6 procent till 187,8 Mkr (177,4).
Periodens resultat ökade till 756,4 Mkr (143,8), motsvarande ett resultat per aktie om 19,95 kr (3,81), varav värdeförändringar ingår med 765,1 Mkr (5,4).
Långsiktigt substansvärde EPRA NRV per aktie ökade till 276,29 kr (208,16).

Catenas vd Jörgen Eriksson kommenterar delårsrapporten:
– I takt med att samhället och våra sätt att leva och konsumera förändras krävs ett genomtänkt och väl fungerande logistiskt nätverk som kan hantera gods och varor smart och som kan anpassas när nya behov uppstår. Vi upplever en stark efterfrågan på hållbara och effektiva logistikanläggningar och vi ser samtidigt värdet i att leverera verkligt genomtänkta lösningar för att säkerställa att vi kan ta ansvar över tid.
– Att hålla fast vid vår affärsmodell och nischade inriktning har visat sig vara en framgångsfaktor och det gör att vi kan utveckla vårt erbjudande baserat på kunskap.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Gustafsson om att lämna vd-posten – och leda styrelsen i Götenehus

Bolag Götenehus vd, Andreas Gustafsson, lämnar posten i augusti och kommer då att efterträdas av Anna Hernefrid, som fram tills nu varit vd för Vårgårdahus. Fastighetssverige har talat med Andreas Gustafsson om hans tankar om avgåendet, hans båda nya roller och framtiden för bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige