Image

Finansrådgivaren: "Ofta billigare för kommuner att äga fastigheten själv"

Ekonomi/Finansiering SBB-krisen har gjort diskussionen om kommuner och regioners fastighetsinnehav till en het potatis. Många politiker vill fortfarande sälja ut delar av beståndet istället för att äga och driva fastigheterna i egen regi. Patrik Stenman, finansrådgivare på Kommuninvest, menar dock att kommuner som tror att man tjänar på att sälja fastigheter och sedan hyra dem tillbaka begår tankefel. – Man byter ett finansiellt åtagande mot ett annat, ofta sämre alternativ ur ekonomisk aspekt.
Publicerad den 28 Februari 2024

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige