Image

De har nöjdast kontorshyresgäster

BOLAG För tredje året i rad toppar Hufvudstaden Fastighetsägarnas ranking över bolagen med de mest nöjda kontorshyresgästerna.
Publicerad den 21 Oktober 2010

Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 000 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september. Bakom Fastighetsbarometern står konsultföretaget CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

Hufvudstaden upprepade sina segrar från både 2008 och 2009 och har även i år de nöjdaste kontorshyresgästerna. Bolaget fick ett Nöjd-Kund-Index på 81 (+3) på en 100-gradig skala. På andra plats placerade sig det Kalmarbaserade bolaget Kifab med 75 och tredjeplatsen delas av Vasakronan och Diligentia, båda med ett NKI på 74. Årets största NKI-förbättring svarade Swedavia (tidigare Luftfartsverket) för. De ökade sitt NKI med 4 enheter sedan förra året.

- De områden som har störst påverkan på hyresgästernas nöjdhet är fastighetsägarens image, service, förmåga att anpassa lokalerna efter hyresgästens önskemål samt hur man hanterar felanmälningar säger Johan Welén, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group. När hyresvärden förändrar dessa områden positivt, kommer hyresgästernas lojalitet och betalningsvilja att öka.

I årets Fastighetsbarometer har CFI Group specialanalyserat skillnader i hyresgästers lojalitet.

- Vi ser att 60 procent av kunderna hos företag med ett NKI över 75 med stor sannolikhet kommer att välja att stanna kvar hos sin nuvarande hyresvärd då kontraktet går ut, även om hyresgästen är i behov av en ny lokal. Samma kundgrupp kommer med största sannolikhet att stanna hos sin hyresvärd även om den blir erbjuden en likvärdig lokal i samma läge med en lägre hyra, säger Johan Welén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige