Image

Byggnads och Peab drar tillbaka sina tvister i AD

BOLAG Byggnads och byggföretaget Peab har i dag skrivit på en överenskommelse för att minska framtida tvister mellan fack och arbetsgivare. Överenskommelsen innebär också att Byggnads och Peab drar tillbaka sina pågående tvister i Arbetsdomstolen (AD).
Publicerad den 25 Januari 2010

Under de senaste åren har samarbetsklimatet mellan Byggnads och Peab varit ansträngt. Ett samarbetsklimat som har lett till en rad tvister i AD. Något som medfört ekonomiska och arbetsrättsliga förluster för både Byggnads och Peab.

Tvisterna har framför allt handlat om hur den fackliga verksamheten ska bedrivas på Peab.

Nu har båda parter funnit att de måste förbättra samarbetsklimatet. Därför har Byggnads och Peab idag undertecknat en överenskommelse.

- Det är med stor glädje och lättnad jag kan konstatera att vi tillsammans har undertecknat en överenskommelse. Nu kan vi lägga allt gammalt groll bakom oss och se framåt, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare i Byggnads.

- Det här är en historisk överenskommelse. Jag ser ljust på Byggnads och Peabs framtid. Dessutom känns det bra att kunna meddela alla inblandade i tvisterna att de läggs ner, säger Mats Johansson, vice vd Peab.

Uppgörelsen innebär att Byggnads och Peab ska tillsätta en arbetsgrupp i syfte att reglera det framtida samarbetet rörande fackliga frågor samt att minimera framtida tvister.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige