Image

Blackstone köper Valad

Bolag Det amerikanska private equity-bolaget Blackstone är på väg att köpa Valad Property Group, som är börsnoterat i Australien.
Publicerad den 2 Maj 2011

Valad är skuldtyngt och aktien har sjunkit mycket sedan finanskrisen. Nu har Blackstone lagt ett bud som innebär en dryg 50-procentig premie, och styrelsen har rekommenderat aktieägarna att acceptera budet.

I Sverige tappade Valad asset management-uppdraget med Kefren Properties upp av långivarna i samband med Kefrens konkurs.

- Det sades upp av långivarna, men avtalet löper fortfarande. Jag ska träffa Valad i morgon och vill inte föregripa de diskussionerna, säger konkursförvaltaren Roland Sundqvist till Fastighetssverige.

Påverkar Blackstones köp ditt arbete någonting?


- Nej, det kan jag svårligen se.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige