Image

5. Fastighets-vd dömd i domstol - avsätts

BOLAG Publicerat 2009-01-19. Nr 5 på listan över de mest lästa nyheterna 2009 på www.fastighetssverige.se DK Properties vd Joachim Kuylenstierna har avsatts efter att det har kommit fram att han dömts för ringa narkotikabrott och för att ha misshandlat sin sambo.
Publicerad den 4 Januari 2010

I höstas dömdes DK Properties (före detta Diös & Kuylenstierna) vd Joachim Kuylenstierna för misshandel och ringa narkotikabrott. Han har trätt fram i Gotlands Allehanda och berättat om sin stormiga tid.

Kuylenstierna inledde för åtta år sedan ett stormigt förhållande med en kvinna, som menar att Kuylenstierna har misshandlat henne vid ett flertal tillfällen, enligt tidningen.

En marskväll förra året kulminerade det med ett bråk, där Kuylenstierna bland annat grep hårt om kvinnas öra.

- Att dra någon i örat är misshandel och det ska jag naturligtvis dömas för. Men efter fyra timmars bråk brast jag, säger Kuylenstierna till Gotlands Allehanda.

I samma dom fälldes han också för ringa narkotikabrott. Kvinnan hävdade att Kuylenstierna var drogberoende, men det nekar han själv till.

- Polisen frågade om jag hade tagit kokain. Det har jag och därför erkände jag det. Eftersom jag erkände blev jag också fälld. Jag har inte några problem med droger.

Inom DK Properties har man varit medveten om Kuylenstiernas privatliv en längre tid, men när uppgifterna kom ut i media blixtinkallades styrelsen och Kuylenstierna avsattes.

Ny tillförordnad vd blir Ola Nilsson, tidigare vice vd.

- Skriverierna är komprometterande för bolaget. De påverkar oss negativt. I samråd med Joachim själv beslutade vi att han skulle kliva åt sidan så länge det här pågår, säger Lars Diös, styrelseordförande för DK, till Gotlands Allehanda.

Publicerat 2009-01-19

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige