Image

Bernström rekryterar från Savills

Karriär I september startade Savills tidigare transaktionschef Johan Bernström upp bolaget Bernstrom & Partners. I och med den senaste rekryteringen är man nu fyra anställda.


Han ersätter Bernström

Karriär Nyligen lämnade Savills transaktionschef Johan Bernström sin tjänst för att starta upp en egen verksamhet. Redan nu är hans efterträdare utsedd.


Högre transaktionstempo på fastighetsmarknaden

Transaktioner Jämfört med motsvarande kvartal 2012 så ökade antalet genomförda transaktioner med cirka 23 procent under årets andra kvartal. Det innebär att den negativa trenden med ett kontinuerligt fallande transaktionstempo sedan början av 2011 har brutits. Även transaktionsvolymen ökade med tolv procent jämfört med samma kvartal föregående år och uppgick till strax över 29 miljarder, vilket innebär att transaktionsvolymen för första halvåret uppgick till 46 miljarder, enligt Savills.


”Brist på prime ökar intresset för sekundärt”

Transaktioner Peter Wiman, analyschef på Savills tror att intresset för fastigheter inom det sekundära segmentet kan öka i och med att det är brist på prime-fastigheter på marknaden.


Transaktionsvolym Q2: 26 miljarder

Transaktioner Den totala transaktionsvolymen för andra kvartalet 2012 uppgick till cirka 26 miljarder kronor, enligt Savills. Transaktionsvolymen var därmed åtta procent lägre än motsvarande kvartal 2011. Även antalet transaktioner minskade och totalt genomfördes cirka 94 större fastighetstransaktioner.


Angermann-grundare går till konkurrent

Karriär Grundaren av och vd:n på rådgivningsföretaget Angermann i Sverige lämnar bolaget. Han påbörjar i dag en tjänst på ett konkurrerande bolag.


Han blir transaktionschef på Savills

Karriär I ett och ett halvt år har Ulf Nilsson varit både vd och transaktionschef på Savills. Men från och med i går är han ”bara” vd.
- Det känns jättebra att äntligen ha en transaktionschef på plats, säger Ulf Nilsson till Fastighetssverige.