Image

”Brist på prime ökar intresset för sekundärt”

Transaktioner Peter Wiman, analyschef på Savills tror att intresset för fastigheter inom det sekundära segmentet kan öka i och med att det är brist på prime-fastigheter på marknaden.
Publicerad den 19 April 2013

Transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden uppgick under årets första kvartal till måttliga 16 miljarder kronor.

- En av förklaringarna till den blygsamma transaktionsvolymen kan delvis förklaras av en brist på prime-fastigheter ute på marknaden och en fortsatt utbudsbrist inom prime-segmentet kan mycket väl leda till ett ökat intresse för de bättre fastigheterna inom det sekundära segmentet” säger Peter Wiman, analyschef på Savills.

Den låga transaktionsvolymen förklaras också med att det sista kvartalet 2012 omsatte hela 41 miljarder.

- Intresset för fastighetsinvesteringar är mycket starkt i dagens marknadsläge med låga räntor och finansieringsmöjligheterna har gradvis förbättrats sedan sommaren 2012 talar för att transaktionsvolymerna bör ligga kvar på bra nivåer under resterande del av året, säger Johan Bernström, transaktionschef hos Savills.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Skanska ruvar på nya bostäder och kontor i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Bolaget vill riva delar av den befintliga bebyggelsen på platsen och utveckla kvarteret med bland annat ny bostads- och kontorsbebyggelse. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige