Image

WSP startar ny satsning på fastighetsutveckling

KARRIÄR WSP bygger upp en ny enhet inom affärsområdet analys & strategi. Enheten ska helt fokusera på strategisk fastighetsutveckling. Anders Ling kommer att leda verksamheten.
Publicerad den 9 Juni 2009

Anders Ling kommer senast från Tyréns Temaplan där han har arbetat i tio år, senast som affärsenhetschef med ansvar för den verksamhet som arbetade med omvärldsanalys och fastighetsstrategi.

WSP har redan tidigare kunnat erbjuda sina kunder tjänster omfattande allt från inledande analyser till det faktiska genomförandet, men med addering av en fastighetsstrategisk avdelning kompletteras portföljen med tjänster som kan fungera som ett kitt däremellan.

- Marknaden för fastighetsanalyser och strategisk fastighetsutveckling är intressant för WSP att verka inom. Att kunna erbjuda våra uppdragsgivare bästa möjliga beslutsunderlag i de tidiga analysskedena är högprioriterat, säger Fredrik Bergström, affärsområdeschef för WSP Analys & Strategi.

- Med Anders och hans enhet som en del av vårt team kommer vi att kunna ge kunderna än bättre analyser och rådgivning, något som blir allt viktigare på en alltmer professionell och internationell fastighetsmarknad.

- Att se hur en fastighet eller stadsdel kan utvecklas, hur potential i ett område kan omvandlas till realitet är någonting som intresserar och driver mig både privat och professionellt, säger Anders Ling.

- Det är därför mycket roligt att få denna möjlighet att bygga upp en verksamhet som helt fokuserar på detta. En viktig del blir även integrationen med övriga verksamhetsområden på WSP. Företaget har kompetens och erfarenhet både nationellt och internationellt som jag ser fram emot att få ta del av.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige